English
kategorija1 kategorija2 kategorija3 kategorija4 kategorija5
 
   
   
 

AGM Nova Gorica d.o.o.
Cesta goriške fronte 95b
5290 ŠEMPETER


Tel: +386 (05) 3300370

E-pošta: info@agm.siDomov  --  Nevarnosti

Ključni razvojni trendi na področju varnostnih rešitev v letu 2017


1. Poudarek na integraciji varnostnih rešitev v koncept pametnih stavb

V letošnjem letu bo še posebej očiten razmah inteligentnih varnostnih rešitev za t.i. pametne in povezane stavbe. Integrirani varnostni sistemi so vtkani že v samo arhitekturno oblikovanje objektov in postajajo tako eden od osnovnih gradnikov pametnih zgradb.

Pametne zgradbe s svojo zasnovo zagotavljajo varno, odzivno in učinkovito okolje za zadovoljevanje širokega nabora potreb končnih uporabnikov. Vsesplošna konvergenca na IP protokol tudi varnostnih rešitev ni zaobšla in razvoj le-teh postaja komplementaren ekvivalent dogajanju na IT področju.

Vloge varnostnih sistemov ne moremo več omejevati zgolj na detekcijo in evidentiranje dogodkov, ampak postajajo pomemben faktor pri izboljševanju procesov, zagotavljanju javne varnosti, upravljanju kriznih dogodkov in osredotočenem zavedanju situacije.


2. Porast pomena celovitega upravljanja z varnostnimi informacijami (Physical Security Information Management - PSIM)

Sistem celovitega upravljanja z varnostnimi informacijami integrira video nadzor z ostalimi podsistemi varovanja za doseganje centralizirane in poenotene varnostne platforme.

Prednosti takega pristopa so neprecenljive in zahtevajo podrobnejšo daljnoročno analizo sinergijskih učinkov, ki jih celostna rešitev prinaša tudi na področju komunikacije M2M in strojnega učenja.

 

3. Periferno snemanje (Edge Recording) postaja priznan pojem

Koncept decentralizirane in distribuirane arhitekture uveljavlja kot osrednji gradnik sistema kamero. Procesorska moč kamer, združena z naprednimi algoritmi in izjemnim napredkom pri miniaturizaciji shranjevalnih naprav omogoča, da se poleg snemanja na kameri odvija tudi napredna analitika in odkrivanje trendov.


S tem se razbremenjuje pritisk na centralno procesiranje podatkov in tudi mrežni promet, saj kamera pošilja naprej samo podatke, zaključke in predikcije, video pa le še po potrebi, na poziv centralnih analitskih procesov.


4. Zgodnji zametki mobilnega video nadzora

Milestonova aplikacija XProtect Mobile in spremljajoči vsadki za pametne telefone in tablične računalnike odpirajo novo paradigmo mobilnega snemanja in organiziranja posnetega gradiva.
Računalništvo v oblaku in BYOD trendi nezadržno podirajo omejitve in soustvarjajo t.i. omrežje brez meja (Borderless Network).

Pospešena rast aplikacij na osnovi ponujenega pretakanja multimedijskih vsebin (Push Video) in ne zgolj pretakanja na zahtevo (Pull, Request) temeljito spreminja način podajanja in dojemanja informacij.


5. Telepresence Roboti

S preseganjem pojmovanja videonadzora zgolj kot varnostne rešitve se odpira široka paleta možnosti uporabe videa na drugih področjih, kot npr. nadzor delovnih procesov, avtomatizirana proizvodnja, pretakanje vsebin s spletnih kamer in telepredstavnost.

S pomočjo naprednih robotov z multisenzorskimi kapacitetami lahko dela na težko dostopnih področjih strokovnjaki opravljajo na daljavo. Podoben primer so medicinske operacije na daljavo, katerih pomen strmo narašča.


6. Eksplozija posnetkov z IP kamer na portalu YouTube

To je neizogibna realnost, ki manifestira moč in možnosti multimedijskih vsebin. Ne mine dan, da se ne bi na portalu pojavili dramatični, bizarni ali smešni dogodki, ki jih je slučajno ali namerno ujelo oko IP kamere. In temu trendu ni videti konca, svet postaja tako majhen, da ga lahko vsakdo ujame v svoj ekran.


7. IP kamere v oblaku

Video gostovanje v oblaku povečuje varnost nadzornih rešitev, saj se informacije takorekoč v trenutku pretočijo na visoko zaščitene shranjevalne kapacitete v oblaku in tako eliminirajo možnosti nepridipravov, ki so doslej lahko s krajo ali uničenjem varnostne opreme zakrili sledi svojih nečednih početij.

Tudi razvojni trendi in tehnološki razcvet komunikacij z nizko porabo in avtonomno generacijo energije (4G-LTE, carrier grade networks, Wi-Fi offload, M2M communication, alternativni trajnostni viri energije, itd.) doprinašajo k boljši povezljivosti in multiplikaciji transportnih kapacitet, s tem pa odpirajo pot paradigmi procesiranja podatkov v oblaku.

Vseeno pa bo za video nadzorne rešitve v oblaku zares prelomno šele leto 2015.
Za dodatne informacije in vprašanja v zvezi z našimi storitvami nas kontaktirajte.
največjih nevarnosti,
ki prežijo na podjetja
v letu 2010

Želiti biti nekajkrat letno obveščani o novostih s področja varovanja?
Vpiši svoj email naslov:


 Se želite odjaviti?
Varovanje osebnih podatkov

 
 
Igralnice Industrijski objekti Banke Trgovine Javne ustanove Šolstvo in šport Individualne stranke
Protivlomno varovanje Protipožarno javljanje Video nadzor Kontrola pristopa Javljanje pušcanja plina Projektiva
Predstavitev Partnerji Zaposlitev Kontakti Kje smo